Cykelolycksfallsförsäkring

Köpte en cykel i våras och nu kom erbjudandet om att teckna en olycksfallsförsäkring som bara gäller när jag är ute och cyklar.  Hur ska jag göra? Självklart behöver jag en bra olycksfallsförsäkring om jag cyklar omkull men så här i början av februari är jag mer orolig för att halka på vägen hem från jobbet eller skada mig i skidbacken.  Att köpa en försäkring som bara gäller vid cykelolycka känns onödigt, så erbjudandet om cykelolycksfallsförsäkring förpassade jag snabbt till papperskorgen.  

Det blir jättedyrt om vi ska försäkra oss för särskilda händelser. Jag har en bra olycksfallsförsäkring som gäller för min fritid och med den känner jag mig trygg. Min försäkring gäller när jag står på stegen och målar på stugan, när jag åker skidor, när jag är ute och går i halkan mm. Visserligen händer det mycket olyckor i trafiken där cyklar är inblandade men den här vintern har väldigt många drabbats av halkolyckor mitt i stan.   

Köp inte fler försäkringar än du behöver. Ring ditt försäkringsbolag och kolla hur din olycksfallsförsäkring gäller. Är du anställd och har kollektivavtal eller motsvarande avtal då har du oftast en olycksfallsförsäkring om något inträffar på jobbet. Kolla med din arbetsgivare eller ditt fackförbund om vad som gäller på din arbetsplats.

När du har försäkring via jobbet då räcker det att du kompletterar med en fritidsolycksfallsförsäkring.

Har du eget företag då är det jätteviktigt att du har ett försäkringsskydd som gäller i verksamheten och på fritiden. Om du ”hjälper till” på någon annans företag eller med skogsarbete och får ersättning för det då behöver du ett utökat försäkringsskydd – en försäkring som gäller ”dygnet runt” – då räcker definitivt inte en cykelolycksfallsförsäkring.

Nu ska jag ut och köpa en ny mobiltelefon – jag vet att jag kommer att bli erbjuden att köpa en försäkring som bara gäller den nya mobilen.  Tur att jag har allrisk!

Lena Wallin

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

1 kommentar

Hans

Idag blev jag erbjuden en personnummerförsäkring, om nån försöker ta ett lån med hjälp av mitt p-nummer blir dom stoppade, bara 37:- per mån… Tidigare har jag blivit erbjuden prostata cancer försäkring, skimmnings försäkring.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *

*