Barnförsäkring på jullovet

Nu är höstterminen snart slut och barnen får ledigt från skolan.Nu ska barnen i pulkabacken och visst är det härligt att vi nu har snö i hela Sverige! Om det skulle hända en olycka, är ditt barn försäkrat då? Gäller skolans försäkring på jullovet?  De flesta barn och ungdomar har en olycksfallsförsäkring genom kommunen men tyvärr inte alla. Vart femte barn/ungdom  är oförsäkrat under jullovet. Det är din kommun som bestämmer vilket försäkringsskydd barnen har via förskola och skola.Vill du veta mer om din kommuns försäkring så finns informationen på kommunens hemsida. Sökord brukar vara ”olycksfallsförsäkring” eller ”skolbarnsförsäkring”.

Kommunens skolbarnsförsäkring ger ingen ersättning vid sjukdom. För att få ersättning vid sjukdom behöver våra barn och ungdomar ha en egen barnförsäkring. För att vara på den säkra sidan bör du teckna en barnförsäkring för ditt barn som gäller dygnet runt för både olycksfall och sjukdom.  Bra barnförsäkringar kostar mellan 80 – 150 kronor per månad.  

En privat tecknad försäkring eller en försäkring via ditt fackförbund gäller oftast både vid olycksfall och sjukdom. Vill du teckna en barnförsäkring så kolla de förmånliga försäkringarna via ditt fackförbund som är enkla att teckna dessutom utan hälsoprövning.  En individuell försäkring kan också vara ett bra alternativ, välj då ett bolag du har förtroende för och var noga med att fylla i hälsodeklarationen på ett korrekt sätt.  Barnförsäkringen gäller till 25 års ålder.

 Det här bör du fråga efter

 1. Allvarliga invaliditeter,  hur högt belopp kan betalas ut?
 2. Vilka sjukdomar/funktionshinder är undantagna i försäkringen?
 3. Vilken ersättning betalas vid sjukhusvistelse och vid vård i hemmet?
 4. Kan barnet få ersättning vid allvarliga diagnoser? 

Jag hoppas att alla barn får ett riktigt bra jullov med mycket snö!

Lena Wallin

Läs mer om skolbarnsförsäkring  här

Spridningsknappar

 • Digg
 • Facebook
 • StumbleUpon
 • Technorati
 • LinkedIn
 • Google
 • del.icio.us
 • MySpace


Kommentarer

1 kommentar

Jonathan

Tror att det är bra att göra bra jämförelser på försäkringar så man vet vad som erbjuds.
Gotrygg.se har samlat ihop en heldel bra info från olika försäkringar.

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *

*