Lika många försäkringsbolag som blommor i midsommarstången

Dagen efter midsommarhelgen presenterar Konsumentverket sin granskning kring marknadsföring av försäkringar. Det finns minst lika många försäkringsbolag och försäkringar som blommor i midsommarstången. De stora känner vi igen men många nya ”blommor” är svåra att få grepp om. Idag finns det 350 olika aktörer på svensk försäkringsmarknad och att på egen hand jämföra försäkringar är inte så lätt. Det är väldigt bra att Konsumentverket granskar bolagens marknadsföring. Svårt att förstå ”när försäkringen behövs” så inleder Konsumentverket sitt pressmeddelande som handlar om en rapport kring marknadsföring av försäkringar.

Några önskemål och förslag från rapportskrivaren är: Att underlätta konsumentens möjlighet att jämföra olika försäkringar är ett viktigt stöd för konsumenten att se över sitt försäkringsskydd och jämföra olika erbjudanden på marknaden.Ytterst skulle dock konsumenten vid sidan av rena produktjämförelser vara betjänt av att på ett förhållandevis enkelt sätt få en överblick över sitt totala försäkringsskydd.Läs den 88 sidiga rapporten här.

Många personer jag möter är kunniga om sitt försäkringsskydd men när en ny situation inträffar, man byter jobb, får barn, börjar studera, blir arbetslös då ställs man inför nya behov och nya frågor. Idag är det så mycket vi ska välja och besluta om, försäkringar kommer ganska långt ner på listan. På något sätt hoppas vi att det löser sig när något händer. Några av oss är överförsäkrade och andra saknar viktiga försäkringar.  

Så ett personligt tips för att få veta ”när försäkringen behövs”: Det är väldigt bra att börja med en personlig försäkringsrådgivning. Fråga din arbetsgivare eller ditt fackförbund vad som gäller för dig. Kolla också vad som saknas i försäkringen via arbetet, då kan du lätt förstå vad du behöver komplettera med. När du vet ditt behov av försäkring kan du jämföra vilken försäkring som är den bästa för dig och din familj och som passar din plånbok.

Lite länkar för dig som är privat arbetare, kommunalare, lärare, privat tjänsteman, försäkringsanställd, landstingsanställd m fl.

Lena Wallin

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

Inga kommentarer

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *

*