Sortera spara och släng

Hemma finns det mycket att ta tag i. För den som vill njuta av vinter och snö så är skottning en bra syssla. Själv ska jag passa på att ta tag i pappershögarna. Det är mycket post nu!

Sortera spara och släng.  Spara viktiga kvitton, garantier och bytesrätter, du kan ha nytta av dem när du vill klaga på en vara eller få en ny. Äger du din bostad så bör du spara kvitton och göra förteckningar på alla renoveringar det har du nytta av när du ska sälja din bostad. Är du sambo bör du spara en dokumentation på vem som köpt vad till det gemensamma hushållet. Gamla lönebesked, bankbesked och löpande räkningar kan du slänga, mycket finns kvar på internetbanken och sparar du din deklaration så har du ju inkomst och kontouppgifter där. En mapp för årets räkningar är bra att ha om du inte är en hejare på internetbanken. Köp och säljredovisning på aktier är bra att spara tills du deklarerat vinsten eller förlusten. 

Spara det som står Fribrev på från försäkringsbolagen. Försäkringsbeskedet för året är också bra att ha. Kolla att ditt hem, du själv och dina kära är försäkrade. Spara pensionsbesked tills du kollat uppgifterna på minpension.se. På minpension kan du också lägga till ditt eget sparande.

När du ändå är igång med pappersarbetet kan det vara ett bra tillfälle att fundera på om du fått de pensionsinsättningar du har rätt till.

Vet du vilken pension du får från tidigare jobb, föräldraledighet och vad du får från ditt nuvarande jobb?

När jag städat färdigt i pappershögarna då ska jag planera för något roligt. Det börjar bli tid att planera för sommar och semester. Tiden går fortare än vad man tror och snart smälter snön.

Lena Wallin

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

Inga kommentarer

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *

*