Smålänningar får lägre pension än 08or

Smålänningar och Gotlänningar får lägst pension enligt Aftonbladets  publicering av siffror från Pensionsmyndigheten. Det vi betalar in i pensionssystemet har en direkt betydelse för vår kommande pension.

Min spontana reaktion är att Smålänningar har lägre löner, att många jobbar deltid och att fler driver eget företag än om vi jämför med Stockholmarna som toppar listan. Stockholmarna får ca 1.200 kr mer i pension varje månad enligt artikeln i Aftonbladet.  

Trots skillnaden på nära 15.000 kronor per år behöver inte den lägre pensionen betyda sämre levnadsstandard för en Smålänning. Det är både billigare att leva och bo i Småland än i Stockholm.

För framtida pensionärer kommer skillnader i pensioner bli ännu större. Nu gäller det att ha bra inkomst och den som väljer att jobba deltid kommer få det knapert som pensionär. Alla inkomstår räknas och du behöver också följa med och aktivt placera dina pensionspengar på ett bra sätt.

En tjänstepension har stor betydelse så se till att du har rätt till tjänstepension i din anställning. Ett eget sparande är en förutsättning för en trygg pension.

Du får en bra översikt av hela din pension om du loggar in på sidan minpension där finns även tjänstepensionen med och du kan komplettera bilden med eget sparande.

Hur ser din plan ut för framtiden?

Att bo på Gotland eller i Småland är nog inte så tokigt.

Lena Wallin

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

1 kommentar

bo johansson

Missvisande artikel i aftonbladet.
De tar bara med den allmänna pensionen. För de med låg pension tillkommer bostadsbidrag om kan uppgå till flera trusen kr i månaden. De allra flesta som arbetst har tjänstepension. Den kan vara 1,5 ggr större än den allmänna för en kommunanställd.
BVJ

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *

*