Datorfestivalen fortsätter!

Då är vi i full gång dag 2 och om några timmar får vi avlösning av våra kollegor som tar över fredag kväll och lördag. Ungdomarna är lika pigga och glada idag och en del går omkring i morgonrock.

Lite som vi noterat:

– Mediabevakningen är stor. De flesta stora dagstidningarna skriver om Dreamhack och SVT sänder live härifrån.
– Det finns en supporterdel som tar hand om och servar datorer som går sönder helt gratis. Vilken service!
– Andelen tjejer som deltar på Dreamhack ökar och är nu uppe i 15%.
– Åldersspridningen är stor och något som förvånat oss är att det inte finns någon nedre åldersgräns, men riktigt unga deltagare har ofta sina föräldrar med sig.
– Man har som mål att totalt 20 000 skall delta på detta event om man räknar både de som spelar och de som kommer och bara besöker eventet.
– Det är en stor spridning på deltagande utställare. Utöver datorrelaterade företag finns bland annat Svenska Kyrkan, Scouterna, Rädda Barnen och Försvaret.  Det är en glad och gästvänlig stämning.  Alla pratar med alla.

Jag fick prata med Niklas Andersson som arbetar heltid på Dreamhack och det var intressant att höra om bakgrunden och visionerna för Dreamhack.  Exponering pågår och man kommer nu att öppna kontor i Singapore. Spännande!

Rent försäkrings,- och säkerhetsmässigt fick vi en del idéer på hur vi ytterliggare kan öka tryggheten för deltagarna på Dreamhack, men det tar vi i ett annat forum.

Snart dags för vår gruppering att runda av och låta kollegorna från Jönköping ta över.

Vem vet, vi kanske bloggar igen från Dreamhack sommaren 2010.

Fulla av intryck tackar vi för oss!

Det är verkligen framtidens hjärnor som finns här och det är ingen slump att Försvaret är här och att man bland annat kan göra olika typer av intelligenstester.

Det är framtidens hjärnor som finns samlade här och det är ingen slump att Försvaret finns på plats och att man bland annat kan göra olika typer av intelligenstester.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Flera företag erbjuder sköna sittplatser där deltagarna kan ta igen sig med tanke på hur lite sömn som förekommer dessa dagar.

Flera företag erbjuder sköna sittplatser där deltagarna kan ta igen sig med tanke på hur lite sömn som förekommer dessa dagar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fortsatt intresse i vår monter.

Fortsatt intresse i vår monter.

 

 

 

 

 

 

 

 

Översiktsbild

Översiktsbild.

En del av vårt gäng!

En del av vårt gäng!

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

Inga kommentarer

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *

*