Jättebra artikel i Aftonbladet idag om Avtalspension SAF LO

I Aftonbladet idag läser jag om de 11 olika placeringsalternativen som finns att välja på för avtalspensionen. Annika Creutzer presenterar de olika bolagens avgifter och risknivå. 

Numera har alla nya alternativ låga avgifter och bra lösningar för den som inte orkar vara aktiv i sitt fondsparande.

Av de som under året flyttat större kapital till ny försäkring har de flesta valt bankens traditionella försäkring. I artikeln finns också en ranking som försäkringsrådgivaren  Max-Matthisen gjort där ligger bankerna sist och Folksam Liv är näst bäst.

Det personliga mötet verkar vara helt avgörande av hur vi väljer pensionsbolag.

Som gammal bankman vet jag att banken är bra på att ta betalt, så det du vinner i avtalspensionen på banken får du betala på något annat sätt.  Jag vill även berätta att väldigt många väljer Folksam LO pension. Folksam LO pension har fått in ca 95000 omval och fler är på gång.

Det personliga samtalet är oerhört viktigt för att valet ska bli gjort men jag tror också att valet av bolag beror på hur pensionsbolagen placerar och agerar.

Alla som nu fyllt 25 år får omvalsblanketter. Avtalspension SAF LO har tidigare gällt för yngre personer men det nya avtalet från och med 2008 ger mer i procent och då är startåldern den månad du fyller 25 år. Omvalsblanketterna ska vara inne i god tid före årsskiftet ( se ditt brev från FORA) och som vanligt gäller sista Krysset.

Gå på en rådgivning hos en facklig försäkringsrådgivare, så får du hjälp med återbetalningsskydd och flyttfrågor. Se upp för dyra bankavgifter och välj en trygg förvaltare som du har förtroende för!

Lena Wallin

Spridningsknappar

  • Digg
  • Facebook
  • StumbleUpon
  • Technorati
  • LinkedIn
  • Google
  • del.icio.us
  • MySpace


Kommentarer

Inga kommentarer

Lägg till kommentar

Du kan skriva en kommentar eller skicka en trackback från din egen blogg. Alla kommentarer måste följa våra regler.

Obligatoriska fält *

*